Ab Dezember Makedonisch Unterricht im Raum Frankfurt


Ab dem 1. Dezember 2016 wird im Frankfurter Raum Makedonisch Unterrichtet. Der Unterricht für Schüler wird in Zusammenarbeit mit dem Ministerium für Bildung der Republik Makedonien organisiert.
Wer Interesse hat seine Kinder für den Unterricht einzuschreiben kann sich hier informieren:
Telefon: +49 157 73635181
Email: b.filipovski@gmx.de

Folgend der originale Wortlaut:

Почитувани,
на мое лично огромно задоволство и во име на Министерството за образование и наука на Република Македонија, сакам да Ве известам дека почнувајќи од 1. Декември 2016 год. ќе се започне со изведување на настава по македонски јазик за децата на граѓани на Р. Македонија кои живеат или престојуваат во Германија, поточно во Франкфурт и околината.
Доколку имате желба и интерес Вашите деца да ја посетуваат наставата, но и било какви прашања и предлози Ве молам да ме контактирате на телефонскиот број +49 157 73635181 или електронски преку мојата е-маил адреса b.filipovski@gmx.de

Со почит, 
Бисера Филиповски